В Москва започва ново дело срещу Алексей Навални, като предварителното изслушване

...
В Москва започва ново дело срещу Алексей Навални, като предварителното изслушване
Коментари Харесай

В Москва започва ново дело срещу Навални

В Москва стартира ново дело против Алексей Навални, като предварителното чуване ще се състои в понеделник.

Навални към този момент излежава присъди с смесен период от 11 години и половина по обвинявания в машинация и пренебрежение на съда в наказателна колония със непоколебим режим. Той твърди, че обвиняванията против него са скалъпени, с цел да му бъде затворена устата. Неговите организации за осъществяване на акции и главната му организация Фонд за битка с корупцията бяха неразрешени в Русия под претекст, че са " екстремистки ".

По информация от съда обвиняванията против Навални са по отношение на шест обособени члена на съветския Наказателен кодекс, в това число за " реабилитация на нацизма ", образуване на екстремистка общественост ", отправяне на " обществени апели за осъществяване на екстремистки действия ", както и за склоняване на жители да нарушават закона, съобщи Българска телеграфна агенция.

Бившият юрист си завоюва възторженостти от страна на разнородната съветска съпротива, защото непринудено се завърна в Русия през 2021 година от Германия, където беше на лекуване, показва Ройтерс. По данни от западни лабораторни проби против него е бил изработен опит за отравяне с нервнопаралитично вещество от руско време. Кремъл отхвърля да се е опитвал да го убие и съобщи, че няма доказателства той да е бил токсичен с сходно токсично вещество.

Миналия месец следователи публично свързаха поддръжници на Навални с убийството на Владлен Татарски – известен боен блогър и покровител на съветската военна акция в Украйна, който беше погубен с бомба в Санкт Петербург. Съюзници на Навални отхвърлят да са свързани с убийството.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР